U bent hier

Ervaringen bij het emigreren naar Oostenrijk

Je hoort wel eens dat mensen gaan emigreren. Het land waar je naartoe ging op vakantie leek je dan een stuk leuker en uitdagender dan ons eigen Nederland. Na lang zitten wikken en wegen hakte je de knoop door: je zou gaan emigreren. Dit artikel gaat over opgedane ervaringen met het emigreren naar Oostenrijk. Dat heeft namelijk zijn voor-, maar ook zijn nadelen.

Waarom we emigreren naar Oostenrijk

Natuurlijk is emigreren altijd spannend en vormt het één groot avontuur. Waarschijnlijk ben je wanneer je dit artikel leest wel eens op wintersportvakantie geweest naar Oostenrijk en heb je er bijvoorbeeld geskied en in een luxe hotel gezeten. De sfeer in het dorp was erg goed en je wilde dat je er woonde. Daarom denk je er nu over na om te emigreren naar Oostenrijk. Bedenk echter goed waarom je er precies heen wilt. Het is er niet altijd winter en als je geen toerist bent wordt er natuurlijk weer heel anders tegen je aangekeken.

Ervaringen met emigreren naar Oostenrijk

Ervaringen bij het emigreren naar Oostenrijk leren dat emigreren naar Oostenrijk namelijk ook zijn nadelen heeft. Men is er bijvoorbeeld erg nationalistisch ingesteld. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld niet erg kritisch ingesteld tegenover hun eigen politiek. Veel mensen weten daarnaast ook niet waar Nederland ligt. Alles draait om Oostenrijk. Dat is vervelend als je nog geen Oostenrijks kunt spreken. Veel Oostenrijkers spreken liever geen Duits, maar hun eigen taal. Op papier ziet dat er hetzelfde uit, maar als je Duits als niet zo goed is ga je het de Oostenrijkse variant zeker niet begrijpen. Het is dus verstandig om een cursus Duits te gaan volgen in Oostenrijk. Daarnaast zijn er veel kleine gebieden waarin mensen een ander dialect spreken. Dit moet je allemaal leren, wil je je er echt thuis voelen en goed kunnen functioneren in de maatschappij.

Maak de balans op

Het moet je natuurlijk niet weerhouden van het emigreren, maar bedenk dat Oostenrijk net als Nederland ook zijn nadelen heeft. In Nederland zijn bijvoorbeeld veel regels, maar dat is in Oostenrijk net zo. Vraag jezelf gewoon eens heel kritisch af of je er echt een toekomst voor jezelf ziet weggelegd of dat je Oostenrijk toch liever als vakantieland blijft zien. Als je wel wil emigreren, ga je dan goed voorbereiden. Veel plezier en succes!