U bent hier

Taalcursus Duits

Sprechen Sie deutsch? Begin alvast met een cursus Duits

Een taal die in Oostenrijk veel wordt gesproken is de taal Duits. Als je dus naar Oostenrijk toe wilt voor vakantie of omdat je er wilt gaan wonen is het verstandig om een taalcursus Duits te gaan volgen als je deze taal nog niet goed beheerst. Als je ergens borden ziet, advertenties of wat dan ook, het meeste is in het Duits weergegeven. Als je dus gaat investeren in een taalcursus Duits dan wordt dat goed beloond. Maak daarom op tijd de keuze voor een taalcursus Duits, hierin zijn nog volop mogelijkheden en deze worden in dit artikel allemaal opgenoemd. Je kunt dan zelf de keuze maken wat het gaat worden als je maar een goede taalcursus Duits gaat volgen en de taal snel gaat beheersen!

Thuiscursus Duits online

Een taalcursus Duits kun je volgen als een avondstudie. Je kunt dan eens per week ergens naar toe gaan en een les volgen. Maar een groter voordeel is een thuisstudie. Je kunt dan alles volgen in je eigen tijd, je moet dan opdrachten maken of een verhaal beluisteren en hier vragen over maken. Deze antwoorden stuur je dan in naar een docent per post of e-mail en het wordt nagekeken. Maar je kunt ook kiezen voor een online cursus Duits. Aan een thuiscursus Duits doen meer mensen mee en je kunt dan met hen online ervaringen uitwisselen. Het komt ook voor dat er praktijkdagen en examens worden georganiseerd. Zo wordt er ook gekeken hoe je spreekvaardigheid is. Als je naar Oostenrijk gaat is het belangrijk dat je jezelf verstaanbaar kunt maken in het Duits, maar je moet mensen ook kunnen verstaan. Daarom is het goed om met anderen in het Duits in gesprek te gaan om te kijken of dat je een gesprek ook kunt volgen en hier ook op kunt antwoorden. In het begin is dat een stuk lastiger, maar door veel te oefenen met anderen maak je jezelf de Duitse taal snel eigen.

Bijles en in de praktijk spreken met elkaar

Als je een taalcursus Duits wilt gaan volgen kun je bijles vragen aan iemand die goed Duits kan. Op deze manier kan er in worden gespeeld op situaties die je in Oostenrijk tegen kunt komen, bijvoorbeeld betalen in de winkel, vragen waar iets staat, een bankrekening openen of de weg vragen. Of nog veel belangrijker, bij het huren van een auto of het kopen van een huis.
Neem daarom eens gebruik van de mogelijkheid om in de praktijk Duits met iemand te praten, zo leer je de uitspraak ook meteen. Je kunt in het begin woorden en zinnen oefenen, maar door te praten met elkaar leer je ook andere woorden kennen en leer je jezelf ook verstaanbaar te maken. Je kunt dan wel alle woorden kennen, je moet ze ook goed uit kunnen spreken anders kunnen mensen namelijk iets heel anders begrijpen dan je werkelijk bedoelt. Een goede taalcursus Duits werkt aan de schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid.

Verdere tips

Als je Duitse televisiekanalen op je TV kunt bekijken is dit natuurlijk een prima manier om heel gemakkelijk Duits te leren. Als je Duits goed genoeg is kun je ook proberen om Duitse boeken te lezen, of om voor de Duitse versie van een Wikipedia artikel te kiezen in plaats van de Nederlandse of Engelse versies.

Afbeelding afkomstig van http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Klagenfurt_Kinkstrasse_2_Gasthof_... beschikbaar onder de voorwaarden van de CC-BY-SA licensie