U bent hier

Verhuizen naar Oostenrijk: verhuizer of zelf?

Als je naar Oostenrijk wilt gaan kun je hier naar toe emigreren. Je kunt deze keuze hebben gemaakt, omdat je er vaak naar toe gaat voor vakantie en omdat de cultuur je goed aanspreekt. Je kunt vanaf dat moment kiezen om te verhuizen naar Oostenrijk. Maar dan sta je voor de keuze, ga je zelf alles verhuizen of laat je het aanpakken (en inpakken) door een verhuisbedrijf? Er zijn verschillende opties met elk zo zijn voordelen en nadelen. In dit artikel worden deze voor je weergegeven en zo kun je zelf de keuze maken wat het gaat worden. Denk je dat je het zelf aan kunt? Dan kun je zelf gaan verhuizen, maar denk ook eens aan alle zware spullen en hoe vaak je op en neer moet rijden om alle spullen mee te nemen. Zou een verhuisbedrijf dan toch geen beter idee zijn?

Zelf gaan verhuizen naar Oostenrijk

Je kunt naar Oostenrijk toe gaan om hier voor vast te gaan wonen. Dan wil je natuurlijk een groot deel van je spullen meenemen. Maar je kunt niet alle spullen ineens meenemen, daarom moet je een paar keer op en neer rijden om alles mee te kunnen nemen. Het verhuizen naar Oostenrijk kan daarom een langdurige klus worden, het is namelijk een hele rit om hier naar toe te rijden. Als je een personenauto hebt, dan kun je niet iedere keer veel spullen meenemen, zeker niet als je ook de kinderen mee neemt. Dan is de auto al voor de helft geladen. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Je zou kunnen kiezen om met een busje naar Oostenrijk te gaan rijden, maar wat doe je dan als je een kapotte band krijgt onderweg? Om te beginnen moet je jezelf afvragen of dat je aan deze klus wilt beginnen, want verhuizen kost veel tijd en energie. Eerst alles inladen, dan een hele reis naar Oostenrijk en dan alles uitladen en goed inrichten. Het zal een hele taak zijn om alle spullen goed daar te krijgen, je moet dan ook in een vrachtwagen of een busje mogen en kunnen rijden, anders zou je weer iemand anders in moeten huren. Is het dan nog steeds goedkoper om alles zelf te doen, is het wel efficiƫnt?

Een verhuisbedrijf inhuren om mee over te huizen naar Oostenrijk

Als je in Oostenrijk wilt gaan wonen dan gaan de spullen mee. Dan kun je een verhuisbedrijf vragen om je mee te helpen. Zij hebben ervaren mensen in dienst die kunnen tillen en ze hebben apparaten die de zwaarste spullen in de vrachtwagen zetten. Je kunt op deze manier je eigen rug sparen. Het is dan wel zo dat je een verhuisbedrijf moet betalen om mee over te huizen, maar je bent dan wel van het sjouwen af. Alles wordt voor je in- en uit geladen. Je betaalt een vast bedrag en alles is geregeld. Als deze mensen onderweg met een kapotte band komen te staan is dat niet jouw verantwoording. Zij moeten dan zelf mensen inhuren die dit komen vervangen en dat is dan niet op jouw kosten. Het gaat er puur om dat je hen betaalt om de spullen naar Oostenrijk te verhuizen en verder wordt alles door hen geregeld. Zo kun je zorgeloos gaan verhuizen, het zal je ook minder energie kosten dan wanneer je alles zelf over gaat huizen. En ook niet onbelangrijk, je spullen zijn verzekerd.

Als je voor je werk gaat verhuizen is het zeer waarschijnlijk mogelijk om deze kosten van de belasting af te trekken. Dan moet je dit wel goed uitzoeken omdat de belasting ook nogal complex is - afhankelijk van de datum en je persoonlijke situatie moet je belasting betalen in Nederland of in Oostenrijk. En de aftrekmogelijkheden zijn natuurlijk ook weer verschillend. Het kan misschien ook weer zo zijn dat je werkgever je een vaste (vaak belastingvrije) premie geeft om te verhuizen.

Tijdelijke opslagruimte

In geval van een emigratie naar Oostenrijk kan het ook een goed idee zijn om gebruik te maken van een tijdelijke opslagruimte

Nieuwe meubels kopen

Je kunt natuurlijk ook gewoon nieuwe meubels kopen. Dat kan wel leuk zijn als je je huidige meubels een beetje zat bent. Teakmoebel.com levert tot in Oostenrijk, geweldige meubels voor binnen en buiten. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon terecht bij IKEA en andere lokale meubelzaken.

Conclusie

Als je niet al teveel spullen hebt en slechts voor een korte tijd plant om in Oostenrijk te wonen (bijvoorbeeld voor stage of studie) kun je het waarschijnlijk zelf regelen, maar als je een heel huishouden van 5 personen naar 1200 km verderop wilt verplaatsen is het geen gek idee om jezelf een hoop stress te besparen en een professionele verhuizer in te schakelen. Hiertussenin ligt natuurlijk nog een scala aan situaties en dan zul je zelf een afweging moeten maken.

Beter idee van kosten? Gratis offerte aanvragen

Hier kunt u een gratis offerte aanvragen voor een verhuizing naar Oostenrijk.