U bent hier

Verhuizen naar Wenen

Als je graag naar Oostenrijk wilt gaan emigreren dan kan de keuze zijn gevallen op Wenen. Een tijd geleden ben je misschien in Wenen op vakantie geweest, je hebt hier kennis gemaakt met de omgeving en je hebt gezien dat je hier een tal van activiteiten kunt doen. Zeker als je kinderen hebt is het een goede keuze om naar Wenen te komen. De kinderen kunnen zich hier namelijk prima uitleven en lekker tot rust komen. Ze zullen snel nieuwe vriendjes maken en ze leren de Duitse taal snel spreken, zeker als ze vooraf al een taalcursus Duits hebben gehad en begrijpen wat de kinderen tegen hen zeggen en aan hen vragen.

Tijdelijke woonruimte in Wenen

Wil je het even proberen of heb je de stap al genomen maar heb je even een tijdelijke plek nodig om iets voor langere tijd te vinden? Bij Waytostay vind je makkelijk en goedkoop apartementjes, al vanaf 23 euro per nacht. Zo heb je rustig de tijd om iets voor langere duur te vinden.
Ferienwohnungen Wien

Woning vinden in Wenen

ImmobilienScout24.at is een van de beste manieren om een woning te vinden voor langere tijd, zowel voor huur- als koopwoningen.

Bezienswaardigheden Wenen

Als je naar Wenen gaat emigreren wil je ook weten wat er allemaal te zien is. Daarom kun je vooraf naar Wenen op vakantie gaan en eens de omgeving gaan verkennen. Het eerste wat je hier tegen gaat komen zijn de musea en de pretparken voor de kinderen, maar er is nog meer. Je kunt een bezoekje brengen aan het Hofburg Paleis. Ook kun je naar het Sissi museum waar je kunt zien hoe keizerin Elisabeth heeft geleefd. Als je van architectuur houdt dan wordt het aangeraden om eens een kijkje te gaan nemen in het Hundertwasserhaus, dat is een woonblok. Houd je van de romantiek? Dan kun je kiezen voor Belvedère, dit is een romantisch park met een aantal vijvers, groenstroken en watervallen. Hier kun je samen lekker tot rust komen en jezelf lekker overgeven aan elkaar. Je kunt ook met de kinderen naar een van de symbolen van Wenen gaan, namelijk het Reuzenrad. Deze is 67 meter hoog en je hebt een prachtig uitzicht. Wil je naar de grootste kathedraal in Oostenrijk? Dat kan ook, dan ga je naar de Stephansdom. Houd je liever van opera dan kun je naar het Staatsoper, ook kun je een kijkje gaan nemen in een van de huizen waar Mozart heeft geleefd, dan ga je namelijk naar het Mozart Huis.

Waarom emigreren naar Wenen?

De keuze om te gaan emigreren naar Wenen is niet zomaar gemaakt. Je voelt je hier op je gemak en hebt gezien dat er in bepaalde tijden van het jaar veel toeristen komen. Misschien vind je dat wel zo gezellig en wil je graag reisleider worden in deze perioden, of vind je het gewoon gezellig dat het steeds drukker wordt. Het kan ook zijn dat je een baan aangeboden hebt gekregen in Wenen of dat je hier een mooie woning hebt gezien, genoeg redenen om naar Wenen te gaan emigreren. Jong en oud kunnen zich hier snel op hun gemak voelen en kennis maken met de nieuwe mensen in de omgeving. Het is wel goed om de taal te spreken zodat je jezelf meteen verstaanbaar kunt maken en ook met de mensen die hier al langer wonen kunt communiceren. Als je iets wilt vragen is het wel zo fijn als je jezelf duidelijk kunt maken.

Deze afbeelding is afkomstig van http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Klagenfurt_Kinkstrasse_2_Gasthof_... en is beschikbaar onder de voorwaarden van de CC-BY licensie