U bent hier

Het klimaat van Oostenrijk

Het klimaat van Oostenrijk is anders dan in Nederland. Er zijn drie verschillende soorten klimaat te vinden in Oostenrijk. De hoogste gebieden hebben een hooggebergteklimaat, dit zijn gebieden als Tirol en Vorarlberg. Er is een gematigd landklimaat in de lager gelegen delen in Oostenrijk. Dan zijn er ook nog overgangsgebieden. Hierbij heerst een koud landklimaat met koude winters, in de zomer is het er vrij koel. Het weer in dit land is heel wisselend. De temperatuur kan in een paar dagen tijd zomaar dalen of stijgen, dit ligt dan aan het weertype. Maar dit is niet altijd vooraf goed te voorspellen. Het Alpengebied is erg wisselvallig. Het kan zelfs per berg verschillen hoe het weer hier is, aan de ene zijde van de berg kan het droog zijn, terwijl het aan de andere zijde aan het sneeuwen is. Zo zie je maar dat het klimaat Oostenrijk grote verschillen kan hebben.

Zomer in Oostenrijk

Als we het klimaat in Nederland en het klimaat Oostenrijk met elkaar gaan vergelijken dan zijn de zomers in Oostenrijk een stuk warmer dan hier in Nederland. In het middelhoge berggebied is het hier vaak ook warmer dan in ons land. De meeste regen valt in deze tijd aan de noordzijde van de Alpen. Hier worden de depressies van de Noordzee en de Atlantische Oceaan opgevangen. Of dat je nu in het begin van de zomer naar Oostenrijk gaat of aan het einde, het weer kan ook in deze tijd ineens omslaan en dat kan er voor zorgen dat je ineens andere kleding nodig gaat hebben want het klimaat Oostenrijk is heel wisselvallig.

Wintersport Oostenrijk

De winter in Oostenrijk is een leuke beleving. Als je gaat emigreren naar dit prachtige land dan zal je hier vast en zeker al eens de wintersport hebben meegemaakt. Oostenrijk staat hier om bekend, volop sneeuw en mensen die uit alle landen hier naar toe komen om te gaan skiën en snowboarden. Het klimaat Oostenrijk kan ook zomaar omslaan, meestal is het in de winter wel aan te raden om in dit land te komen skiën, omdat er veel sneeuw valt, maar het kan ook zijn dat er een andere vorm van neerslag gaat vallen. Skiën is geen ongevaarlijke sport en het is dan ook verstandig om even te checken of je reisverzekering ook wintersport dekt.

De winter is een periode die wordt aangeraden door veel mensen, dit is dan ook een periode waarin het druk is in Oostenrijk. Veel mensen willen wat sneeuwpret mee maken en komen hier lekker genieten. Waarom zouden ze het ook niet doen? Het is heerlijk om de natuur dan eens van de andere kant te bekijken. Het klimaat Oostenrijk zorgt er voor dat sommige mensen hier wel een paar keer per jaar komen om te kijken hoe het landschap er dan uit ziet. Er worden dan ook veel foto’s gemaakt want dat is in Oostenrijk meer dan de moeite waard!

Verder lezen

Afbeelding afkomstig van http://www.flickr.com/photos/splepe/4281623578/sizes/z/in/photostream/ beschikbaar onder de voorwaarden van de CC-BY-SA licensie