U bent hier

Woningaanbod Oostenrijk

Een huis huren in Oostenrijk is een hele klus, net als in elk ander land. Internet is natuurlijk een van de meest voor de hand liggende manieren. Net als in België en in het Frans wordt ook in het Duits het begrip Immobilien, of afgekort Immo veel gebruikt. Als je al in Oostenrijk bent is het ook erg verstandig om iedereen en d'r moeder te laten weten dat je op zoek bent. Via via vind je vaak leukere en goedkopere woningen dan online, in elk geval voor tijdelijke huurwoningen.

Online woning vinden in Oostenrijk

Dit zijn de belangrijkste websites, zeg maar de funda's van Oostenrijk:

Makelaar in Oostenrijk

De woningmarkt in Oostenrijk werkt heel anders dan in Nederland. Het is zeker verstandig om je goed te informeren. Je kunt ook een aantal Nederlanders vinden die zich hebben gespecialiseerd in Oostenrijkse huizen. Dit kan een goede manier zijn om zelf een huis te kopen. Hier een aantal mogelijkheden:

Er zijn er vast nog meer. Het loont zich zeker om er één of meer te contacteren. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om zelf aan de slag te gaan met Immobilienscout24.at.

Overnachten in het land waar je naar toe gaat

Je zou er ook voor kunnen kiezen om in een hotel te gaan overnachten drie weken en om dan in de tussentijd te kijken in het land zelf naar een woning Oostenrijk. Op deze manier kun je alles van dichtbij bekijken en als je nog geen goede woning Oostenrijk hebt gevonden kun je een ander hotel kiezen en daar weer gaan overnachten totdat je een geschikte woning hebt gevonden. Als je een woning Oostenrijk gaat zoeken, dan kun je naar het land toe reizen. Je kunt dan tijdelijk hier gaan verblijven om in deze tijd lekker te gaan zoeken naar een woning waar je wel in zou willen gaan wonen. Maar is het een woning waar je wilt blijven voor vakantie of wordt het je vaste verblijfplaats? Als je namelijk in een land wilt blijven wonen moet je ook denken aan een verblijfsvergunning. Het is dan belangrijk dat je weet dat je hier ook echt voor langere tijd wilt blijven wonen zodat je ook je spullen over kunt huizen. Een deel kun je misschien zelf doen, maar een groot deel zal toch door een vrachtwagen moeten gebeuren. Als je er voor 100% achter staat kun je naar het land toe reizen en volop gaan wandelen iedere dag om te kijken of je leuke woningen tegen komt. Je kunt ook met een makelaar in gesprek gaan en kijken wat hij voor je in de aanbieding heeft. Op deze manier kom je er achter welke woningen er ongeveer zijn in dit land en wat de kosten van een woning zijn. Waytostay kan een goede manier zijn om een tijdelijke plek te vinden.

Ervaringen van andere mensen vragen

Op het internet kun je de ervaringen van andere mensen lezen, je kunt op deze manier ook op het goede spoor worden gezet voor een woning Oostenrijk. Zij weten vaak wel wat goede adressen of websites waar je meer informatie kunt krijgen. Er zijn ook mensen die liever gewoon naar het land toe gaan en daar rond gaan trekken en gaan zoeken wat de beste woning voor hen is. Dit is ook een goede manier om te kijken of de cultuur je echt trekt. Als je gaat zoeken naar een woning Oostenrijk is het toch een stap in je leven die je gaat zetten, je gaat zomaar naar een ander land en laat alles in eigen land achter. Dit moet je ook maar kunnen en daarom kan het zoeken naar een woning Oostenrijk best wat tijd in beslag nemen. Deze tijd heb je tevens nodig om goed aan het idee te wennen wat je allemaal gaat achter laten.

Verder lezen

Afbeelding afkomstig van http://www.flickr.com/photos/jimmymac555/5742477892/sizes/l/in/photostream/ beschikbaar onder de CC BY SA licensie