U bent hier

Verhuizen naar Salzburg

Oostenrijk is een groot land met verschillende mooie plaatsen waar veel mensen naar toe emigreren. Een van deze gebieden is Salzburg. Steeds meer mensen uit Nederland gaan het prachtige Oostenrijk op zoeken, veel mensen doen dat omdat ze houden van de wintersport, dat is toch wel een van de bekendste activiteiten waar het land om bekend staat. Maar ben je benieuwd wat er te doen is in Salzburg en waarom mensen hier naar toe emigreren? Dan kun je dit artikel maar beter snel doorlezen zodat je een goed beeld hebt over Salzburg. Wie weet is deze plek wel een echte aanrader voor jou!

Bezienswaardigheden Salzburg

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Salzburg. De Dom is een plaats waar veel mensen komen kijken. De belangrijkste kerkschatten waren hier vroeger wel te zien, maar zijn nu in een speciaal museum te zien. Je zou ook een kijkje kunnen nemen in een smalle winkelstraat in Salzburg, genaamd Getreidegasse – Pferdeschwemme. Je ziet hier ook een mooie fontein, in dit gebied hangt een groot deel van de geschiedenis van Salzburg. Er zijn ook veel kastelen te bekijken van de mensen die bijvoorbeeld in de 13e eeuw in Salzburg hebben gewoond. Als je van cultuur en geschiedenis houdt dan is het een prachtige plek om te gaan bezichtigen en om er zelfs naar toe te emigreren. Dan kun je namelijk de geschiedenis nog beter op je in laten werken en zelf geschiedenis opbouwen in Salzburg.

Waarom verhuizen naar Salzburg?

Als het over Salzburg gaat dan staat Mozart hierbij centraal. Er zijn dan ook veel bezienswaardigheden die in deze plaats te zien zijn die samenhangen met Mozart, zoals gebouwen waar hij heeft gewoond of een musea waar spullen van hem te vinden zijn. Maar er is meer in Salzburg waarom mensen hier graag naar toe emigreren. Het klimaat, de aardige mensen en de wandelingen die in het gebied mogelijk zijn. Er is namelijk een groot stuk natuur wat hier prachtig wordt verzorgd. Het zal er daarom voor zorgen dat je hier altijd heerlijk tot rust kunt komen, ondanks het feit dat er veel toeristen naar Salzburg toekomen. Het is namelijk een stad waar veel mensen wel eens wat mee willen pikken van de cultuur maar met name de bezienswaardigheden doen het hier goed. Mensen willen graag kijken wat er allemaal met Mozart is gebeurd en waar hij heeft gewoond. Dan is Salzburg een goede plek om naar toe gaan en hier eens wat geschiedenis op te doen. Je zou naar de Stiftkerk en het kerkhof van Sankt-Peter kunnen gaan. Het is een kleine en gezellige kerk. Deze kerk hoorde bij de Benedictijnenabdij van de Heilige Rupert. Deze persoon is hier begraven en ook de jongere broer van de componist Haydn is hier begraven.